Strona używa cookies (ciasteczek). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. X

wysokiej klasy pasze dla zwierząt hodowlanych

Spotkanie szkoleniowe z rolnikami w Miejskiej Górce 24 lutego 2017 roku.

Data publikacji: 2017-03-10

Dnia 24 lutego 2017r. w miejscowości Miejska Górka (woj. Wielkopolskie) w restauracji „Sportowa” zostało zorganizowane szkolenie dla rolników uwzględniające tematy żywieniowe. Spotkanie zostało zorganizowane z inicjatywy hurtowni Pana Kasperczyka przy współudziale firmy LIRA. Na spotkanie przybyło około 70 rolników z pobliskich gmin. Po przywitaniu gości nastąpił czas na prezentacje nowych produktów firmy. Jako pierwszy wystąpił Daniel Pieprzyk, który zaprezentował temat „Nowoczesne sposoby żywienia bydła”. W początkowej części zostały omówione procesy rozkładu białka w poszczególnych odcinkach przewodu pokarmowego. Opis przemian został oparty na innowacyjnym produkcie Wytwórni Pasz LIRA – „Golden Protein”. Następnie przedstawiono zalety stosowania preparatu „Golden Energy” jako dodatkowego komponentu energetycznego w początkowej fazie laktacji. Ostatnia część wykładu była poświęcona tematyce rozrodu bydła, szczególną uwagę zwrócono na o-MEGA L jako produkt bardzo skuteczny w poprawie wskaźników rozrodu. Po tej części przedstawienia został podany obiad. Drugą część prezentacji przedstawił mgr inż. Łukasz Węclewski. Na początku omówił proces ekstruzji, oraz zwrócił uwagę słuchaczy, jak ważne jest prawidłowe żywienie cieląt od początku życia, aż do przekształcenia się zwierzęcia w przeżuwacza. Wykładowca ukazał, tym samym, zalety produktów „CHRUPKA” – nowych innowacyjnych produktów będących, zarazem, konkurencją dla stosowanych wcześniej produktów typu musli. Następnie przedstawione zostały pozytywne aspekty stosowania produktu o-MEGA L w żywieniu loch. Po wykładach nadszedł czas na wspólną kawę oraz pytania o funkcjonalności produktów w praktyce żywieniowej.