GOLDEN FIBER

GOLDEN FIBER

GOLDEN FIBER

Golden Fiber – naturalne, innowacyjne włókno paszowe opracowane dla najbardziej wymagających zwierząt. Dzięki odpowiedniemu doborowi surowców oraz zastosowaniu zaawansowanej technologii uzyskano produkt stanowiący podstawę nowoczesnej dawki pokarmowej, zarówno dla trzody chlewnej jak i dla zwierząt futerkowych.

Coraz wyższa wydajność zwierząt oraz krótszy okres wzrostu wymagają maksymalnej koncentracji składników pokarmowych (m.in.białka i energii) w paszach. Takie postępowanie wiąże się niestety z ograniczoną podażą włókna. Dzieje się tak ponieważ stosując tradycyjne komponenty włókniste (otręby pszenne, wysłodki buraczane, itp.) niezwykle trudno jest przygotować paszę o wysokim poziomie włókna, białka i energii jednocześnie. Dlatego też nieustannie poszukuje się nowych surowców, dzięki którym będzie można żywić zwierzęta prawidłowo oraz, co jest szczególnie istotne, nie ponosić dodatkowych kosztów. Idealnym rozwiązaniem jest Golden Fiber łączący w sobie wysoki poziom specjalnie spreparowanego włókna, które po dostaniu się do przewodu pokarmowego zwierząt ulega pęcznieniu, kilkukrotnie zwiększając swoją objętość. Zjawisko to obserwuje się również w przypadku włókna syntetycznego stosowanego, od jakiegoś czasu, w mieszankach treściwych. Niepodważalną korzyścią ze stosowania GOLDEN Fiber jest fakt, że oprócz wysokich poziomów bardzo dobrej jakości włókna wnosi do dawki pozostałe składniki pokarmowe, czego niestety nie zapewnia najlepszej jakości włókno syntetyczne.

Obecność w Golden Fiber różnych frakcji włókna takich jak: celuloza, hemiceluloza i lignina przyczynia się do prawidłowej pracy przewodu pokarmowego. Dzięki mechanicznemu drażnieniu ścian jelit przyspiesza czas pasażu treści pokarmowej, zapobiega zaparciom oraz przyspiesza opróżnianie żołądka. Zastosowanie komponentów bogatych w pektyny pozwala, w efektywny sposób, zmniejszyć wchłanianie metali ciężkich z przewodu pokarmowego, ograniczając do minimum ich nadmierną kumulację w organizmie. Nie bez znaczenia jest fakt, że są one bardzo dobrym prebiotykiem dla mikroorganizmów kolonizujących przewód pokarmowy. Pobudzają symbiotyczne mikroorganizmy do produkcji krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych oraz, co jest szczególnie ważne, wpływają na prawidłowe funkcjonowanie układu immunologicznego.

KORZYŚCI I ZALETY:

Przejrzyj on-line lub pobierz katalog PDF!


sklep chrupka.pl Strefa dzieci
Strona używa cookies (ciasteczek). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. X