Golden Protein

Golden Protein

                                                 

Golden Protein to cenne źródło białka chronionego UDP dla krów mlecznych. Proces ekstrudowania zwiększa strawność białka i ogranicza jego rozkład w żwaczu, co sprawia, że więcej niezbędnych do produkcji mleka aminokwasów trafia do jelita cienkiego.

Czy wiesz, że… Trawiene białka w jelicie cienkim jest nawet o 50% bardziej efektywne niż w żwaczu? Dzięki białku chronionemu krowa wykorzystuje go dokładnie tam, gdzie trzeba – bez strat energii i nadmiaru mocznika!

                                                 

Korzyści i zalety:

Więcej białka chronionego (UDP) – obróbka termiczna zmniejsza rozkład białka w żwaczu, zwiększając jego dostępność w jelicie cienkim.

Niższe koszty żywienia – Golden Protein jest tańszą i lepszą alternatywą dla śruty sojowej, rzepakowej i słonecznikowej.

Zwiększona produkcja mleka – krowy karmione Golden Protein produkują więcej mleka o podwyższonej zawartości białka (kazeiny).

Lepsza strawność – zmiany strukturalne białek i włókna poprawiają wykorzystanie składników odżywczych.

Poprawa efektywności paszy – krowy lepiej przyswajają strawne składniki odżywcze co wpływa na lepsze wykorzystanie dawki pokarmowej.

Czy wiesz, że…
Wysoki mocznik to strata energii! - Organizm krowy najpierw zużywa energię w kosztownym energetycznie procesie produkcji mocznika, a następnie musi jeszcze wydatkować energię na detoksykację i wydalenie nadmiaru azotu. Jeśli krowa zużyje dostępną energię netto na przetwarzanie amoniaku do mocznika w cyklu mocznikowym i dodatkowo wykorzysta ją jeszcze na utylizację nadmiaru mocznika, to zabraknie jej na utrzymanie dobrej kondycji i produkcję mleka.

Wysoki mocznik to strata białka! - Tracąc azot białkowy w postaci amoniaku marnujemy pasze białkowe, dostarczane krowom. Zamiast wykorzystać białko żwaczowe RDP na produkcję cennego białka mikrobiologicznego, tracimy je w kosztownym energetycznie procesie - najpierw produkcji mocznika, a następnie jego utylizacji.

Wysoki mocznik to pogorszenie rozrodu! - Zbyt wysokie stężenie mocznika wpływa negatywnie na jakość oocytów (komórek jajowych) oraz na
implantację zarodków. Zwiększa się ryzyko wczesnych poronień i obniża skuteczność inseminacji.

… wysoki mocznik to strata finansowa - wysokie koszty żywienia i spadek wydajności mlecznej!

Katalog: MAXMILK

Przejrzyj on-line lub pobierz katalog PDF!


sklep chrupka.pl Strefa dzieci
Strona używa cookies (ciasteczek). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. X